Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Μυστικά επιτυχίας

Η συγκέντρωση του νου, είναι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας σε όσους επιθυμούν να συντονιστούν με τον συμπαντικό νου. Σ αυτό ακριβώς το γεγονός οφείλονται όλες οι μεγάλες εμπνεύσεις, οι νέες εφευρέσεις και γενικά οι αναλαμπές που έχουν όλοι εκείνοι που αναζητούν λύση σε ένα πρόβλημα που τους ταλανίζει.
Η χαλάρωση του φυσικού σώματος σε συνδυασμό με την απόλυτη συγκέντρωση του νου πάνω σε ένα αντικείμενο, μια ιδέα ή ένα θέμα μπορεί να οδηγήσει στη διάνοιξη του δίαυλου επικοινωνίας  με την παγκόσμια ευφυΐα, έτσι  ώστε να πραγματοποιηθεί μια τεράστια επιτυχία άνευ προηγουμένου 
σε γραπτές εξετάσεις στις οποίες διαγωνίζονται πολλοί άνθρωποι κι ειδικά οι μαθητές.
Ακούγεται παράξενο αλλά είναι αληθινό. Στο βαθμό που το ενδιαφέρον εστιάζει το νου πάνω στο εξεταζόμενο θέμα στην ουσία πετυχαίνει να γίνεται όλη η σκέψη ένας μεγεθυντικός φακός που πολλαπλασιάζει τη δύναμη της δέσμης ενέργειας  που προσλαμβάνει. Η δε σκόπιμη καταστολή του φυσικού σώματος πετυχαίνει να, αυτό,  αποσπά ελάχιστη ενέργεια και ταυτόχρονα "επιτρέπει" στο ανώτερο μας εαυτό να εκφραστεί μέσω αυτού. Είναι επίσης δυνατό μετά το τέλος της όλης προσπάθειας να μη θυμόμαστε ότι πράξαμε εμείς αυτή την επιτυχία. Έχει παρατηρηθεί το παραπάνω φαινόμενο σε πολλές περιπτώσεις υπνοβασίας αλλά αυτό δεν ανήκει στο παρόν θέμα μας.
Πέραν λοιπόν της όποιας προπαρασκευής κάθε ενδιαφερόμενου καλό θα ήταν να λάβει υπόψη του αυτές τις δύο συνθήκες που θα τον καταστήσουν  "μάγο" στα μάτια των άλλων.
Η συγκέντρωση του νου μαζί με τη χαλάρωση είναι  οι δυο επιθυμητές συνθήκες αδιαμφισβήτητης επιτυχίας την ώρα του διαγωνισμού αλλά επίσης μπορεί να γίνει ένα γόνιμο εργαλείο μέσα στη καθημερινότητα και να προεκταθεί σε διαλογιστική διαδικασία με πολύ ωφέλιμα αποτελέσματα.
Ο άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η συμπεριφορά του κοινωνικού περιβάλλοντος του μαθητή που καλό και φρόνιμο θα είναι να μη προσπαθεί να κλωνοποιεί  ψυχές βασισμένες  στα πρότυπα του δικού  του απωθημένου και των ανεκπλήρωτων ονείρων είτε των υλικών αξιών που αυτό το ίδιο το σύστημα έχει πλασματικά εφεύρει και πλανεμένα καθιερώσει.
Είναι απαραίτητο να γαλουχεί τους νέους με γνώμονα τον αλτρουισμό την ευγενή άμιλλα και να τους καταστήσει κοινωνούς των συμπαντικών νόμων και του λόγου των σοφών της αρχαιότητας που όλοι γνωρίζουμε. Να προσπαθεί να αναδύσει το πραγματικό σκοπό που ο καθένας έχει καταγεγραμμένο  στο dna του και ν' αποφεύγει τη πίεση και την όχληση ωθούμενος από υλικά κίνητρα. Η αντίθετη δράση θα προκαλέσει εσωτερικές συγκρούσεις που αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθούν στο φυσικό σώμα αλλά και στη συμπεριφορά των.
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός παρά την εξωτερική ομοιότητα. Ο καθένας όμως έχει τη δική του αποστολή κι είναι εν αγνοία του ειδικός σε κάτι που κανείς άλλος στο κόσμο δε θα γίνει. Όλοι εν δυνάμει έχουμε τις ίδιες ψυχικές ικανότητες και κάποια στιγμή θα γίνουμε όλοι ίσοι κι όμοιοι ως προς αυτές αλλά εν τούτοις διαφορετικοί ως προς την ακτίνα  εκπορεύσεως, η οποία ουδέποτε ανέτειλε κι ουδέποτε θα δύσει.

Σμιξιώτης Κωνσταντίνος για τις Αιχμές και Απόψεις

Share/Bookmark
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...